Om Oss

Hej, här kommer några rader om oss.

Vi som står bakom namnet S*Grand Gathinos heter Lars och Marina. Vi bor i Leksand. 

Jag Marina är uppvuxen med katter, min första katt var en svart halv-angora som vi kallade Dockan, hon blev 19 år…..jag hade haft henne sedan jag var 2 år. En helt underbar katt. Lars är uppvuxen med pudlar sedan barn, de hann bli 5 stycken. 

Vårt stora intresse för Ragdoll kom då en kollega till Marina berättade om rasen och hur fantastisk den var, Marina började läsa om rasen och träffade kollegans Ragdollkille ”Nisse” En stor High White kille på 8 kilo. Vi hade båda pratat om hund…. Ända tills vi träffade denna underbara ras. Vi började kolla uppfödare runt om, de flesta runt Stockholm. Fick bra kontakt med många uppfödare som hjälpte oss fram, besökte några och hade flitig telefonkontakt med andra….

Till slut så hittade vår älskade hane. Vi ville ha en STOOOR kille, en brun bicolor…...de var inte de lättaste.  Vi hade ju inte bara kraven på att han skulle vara brun bicolor….vi ville ju att han skulle vara fin oxå….i våra ögon. De var ju inte alla som fick de vi ville ha, men så till slut hittade vi honom - Krymla´s Chocolate Fantasy Fundge, men vi kallade honom Ceazar. Vi ställde honom innan han hann bli 4 månader….sen var de kört :o) Vi fortsatte att ställa honom med framgång. Han blev både BIV och NOM. När han blev fertil blev helt plötsligt allt så annorlunda tyckte han, det var mycke otäcka dofter på utställningarna. Vi har betämt oss för att han får bli vår vackra hemmakatt. Han är stolt far till fem kullar. Ceazar fick gå över regnbågsbron i februari 2016.

Vår älskade lilla Mischa kom till oss då hon var 10½ månad, en omplacering. Lars ville ju oxå ha någon att gosa med :o) Hittade henne av en slump på Ragdollklubben. Vi hade ju faktiskt en gång väntat på att de skulle komma en brun bicolor ur just den kullen hos Kringelkrokens….men det kom två blå colorpiont-tjejer och en brun colorpiontkille. Det var ju inte de vi ville ha då. Men nu var vi ju faktiskt ute efter en tjej, Lars var sugen på just en blå colorpiont. Vi tvekade inte en sekund över att i alla fall åka och titta på henne. Vi visste ju båda vem mamma och pappa katt var, plus att vi hade träffat dem bägge och deras mattar. De uppstod härliga vibbar mellan Mischa och Lars direkt. Innan kvällen var slut så hade Lars hämtat transportburen, och i den fick Mischa följa med hem. De första två veckorna bodde Lars och Mischa i vardagsrummet med ett kompostgaller för ingången, så att hon och Ceazar kunde bekanta sig i lugn och ro. Därefter började Mischa löpa, så då var det bara att stänga in henne igen. Tredje veckan så fick de äntligen träffas på “riktigt”. Mischa var lite reserverad  i början och morrade om Ceazar kom för nära. Men allt tar ju tid. Mischa och Ceazar fick en kull ihop med 5 underbara kattungar. Nu bor Mischa (14 år) med lillhusse Jontahan, sambon Linnea och en huskatt.

Det var lite om hur allt började med ragdoll för oss.

Vi har hunnit få endel kullar efter det och sålt katter till båda sällskap, avel och utställning. Några av våra katter har ställts ut med stor framgång, så väl hos oss som hos andra uppfödare.

När det gäller utställningar så var det Marina som började ställa ut Ceazar, men Lars insåg ganska snart att det där var riktigt kul. Idag är det Lars som åker mest på utställning och går ofta som assistent, men håller även assistentutbildningar.. Marina är med ibland men är ofta hemma med de katter som inte följde med. Vi har en toppenkattvakt som brukar bo hos oss när vi åker bort, det är fantastiskt skönt. Tack Kikki för att du och dina döttrar är hos våra bäbisar när vi åker bort :)

De var lite om våra katter och oss :)

 

Lars & Marina